[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜαζί με τα παιδιά του Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη και συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στις 12:45 στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία δεν καλύφθηκε από τα ΜΜΕ.

Όταν τελείωσε η συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός και αμέσως μετά πήγε στο Μαξίμου για να παραλάβει από τον Αλέξη Τσίπρα. Πριν μεταβεί το Μαξίμου ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα τιμήσει στο ακέραιο την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός.

Στον πρόεδρο τα αποτελέσματα


Tα αποτελέσματα των εκλογών παρέδωσε, νωρίτερα, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης τονίζοντας ότι:

«Είχαμε μια άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας. Στα αποτελέσματα αποτυπώνεται σαφέστατα, σχεδόν στο 100%, η δύναμη των κομμάτων, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων και βεβαίως αποτυπώνονται και οι έδρες των κομμάτων στη 18η Περίοδο της Βουλής, που τυπικά θα ξεκινήσει με την ορκωμοσία των βουλευτών στις 17 Ιουλίου» .

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Βούτση, είπε: «Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ και σας συγχαίρω για την άψογη τήρηση της διαδικασίας του Συντάγματος, πράγμα που αποδεικνύει πόσο, κατά το πνεύμα του Συντάγματος, λειτουργεί το ίδιο άψογα η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Τέτοιες ώρες να το θυμόμαστε, γιατί η Δημοκρατία, το ξέρετε, είναι ένα αγαθό, που πρέπει να το προστατεύουμε πάντοτε. Και κυρίως, όσοι -και λόγω ηλικίας- έχουμε βιώσει παλιές πικρές εμπειρίες, όπου η Δημοκρατία ήταν ζητούμενο».


Η εντολή στον Κυριάκο


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κ. Μητσοτάκη.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βάφτηκε... μοβ ο Λευκός Πύργος (φωτογραφία και video)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]