Μαζί με τα παιδιά του Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη και συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στις 12:45 στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία δεν καλύφθηκε από τα ΜΜΕ.

Όταν τελείωσε η συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός και αμέσως μετά πήγε στο Μαξίμου για να παραλάβει από τον Αλέξη Τσίπρα. Πριν μεταβεί το Μαξίμου ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα τιμήσει στο ακέραιο την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός.





Στον πρόεδρο τα αποτελέσματα


Tα αποτελέσματα των εκλογών παρέδωσε, νωρίτερα, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης τονίζοντας ότι:

«Είχαμε μια άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας. Στα αποτελέσματα αποτυπώνεται σαφέστατα, σχεδόν στο 100%, η δύναμη των κομμάτων, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων και βεβαίως αποτυπώνονται και οι έδρες των κομμάτων στη 18η Περίοδο της Βουλής, που τυπικά θα ξεκινήσει με την ορκωμοσία των βουλευτών στις 17 Ιουλίου» .

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Βούτση, είπε: «Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ και σας συγχαίρω για την άψογη τήρηση της διαδικασίας του Συντάγματος, πράγμα που αποδεικνύει πόσο, κατά το πνεύμα του Συντάγματος, λειτουργεί το ίδιο άψογα η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Τέτοιες ώρες να το θυμόμαστε, γιατί η Δημοκρατία, το ξέρετε, είναι ένα αγαθό, που πρέπει να το προστατεύουμε πάντοτε. Και κυρίως, όσοι -και λόγω ηλικίας- έχουμε βιώσει παλιές πικρές εμπειρίες, όπου η Δημοκρατία ήταν ζητούμενο».


Η εντολή στον Κυριάκο


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κ. Μητσοτάκη.