[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι συζήτησαν Θεοδωρικάκος - Δανιηλίδης - ΠαπαδόπουλοςΤερατούργημα χαρακτήρισε την απλή αναλογική που επιβλήθηκε στους δήμους με τον Καλλικράτη ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, που μίλησε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και το δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη.

Όπως είπε, σε συνάντηση που είχε, μαζί με το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, πρότειναν μια σειρά από ρυθμίσεις, ώστε να γίνει δυνατή η διοίκηση των δήμων.
“Η αρχική σκέψη, να παραπέμπονται τα θέματα που δεν περνούν από το δημοτικό συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, όπου η διοίκηση έχει την πλειοψηφία, προκαλεί συνταγματικά, ηθικά και δημοκρατικά ζητήματα”, είπε. Πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από τον υπουργό να μεταβιβαστούν στην επιτροπή συγκεκριμένες αρμοδιότητες, καθώς και στα μονοπρόσωπα όργανα της διοίκησης όπως είναι οι αντιδημαρχίες, αλλά και στα νομικά πρόσωπα των Δήμων.
Εξέφρασε, πάντως, επιφυλάξεις, για το πόσο και η νυν ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι έτοιμη για να περάσει σε μία άλλη μορφή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που να αυτορυθμίζει τα του οίκου της.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βάφτηκε... μοβ ο Λευκός Πύργος (φωτογραφία και video)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]