Ο Κώστας Τασούλας εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων, αφού τον ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση με εξαίρεση το ΚΚΕ και συγκέντρωσε 283 ψήφους.


Στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της νέας Βουλής ο Κώστας Τασούλας αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανορθωθεί το κύρος της Βουλής στα μάτια των πολιτών. Χαρακτήρισε το στόχο αυτό «πολύ δύσκολο, τιτάνιο» και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές πρέπει να προσπαθήσουν για να μην αποδειχθεί σισύφειος.

Ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι το έργο της Βουλής δεν μπορεί να είναι ποσοτικό αλλά πρέπει να είναι ποιοτικό.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι θα λειτουργήσει ως πρόεδρος όλων των βουλευτών κάτι που όπως είπε μπορεί να το κάνει και ως συνεπής νεοδημοκράτης κι ευχαρίστησε τον Νίκο Βούτση για την ενδελεχή ενημέρωση.

Ο κ. Τασούλας έκλεισε την ομιλία του θυμίζοντας μία συνομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον πατέρα του για το αν θα έπρεπε να ασχοληθεί με την πολιτική ή όχι. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής παρά την αρνητική στάση που είχε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Καραμανλή τελικά εκείνος ακολούθησε το δρόμο της πολιτικής. Κι έκλεισε με το εξής:

«Τώρα που γίναμε αυτό που θαυμάζαμε, πόσοι άραγε θαυμάζουν αυτό που γίναμε; Στο χέρι μας είναι να το επιτύχουμε».

Στις τρεις πρώτες θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής θα είναι οι:

Χαράλαμπος Αθανασίου,
Νικήτας Κακλαμάνης
Θανάσης Μπούρας

Στην θέση του δ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25.