Θέμα στη Βουλή έγινε ο ΟΑΣΘ.  Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, προανήγγειλε ότι
«Πρώτον, θα αξιοποιηθούν όλα τα ικανά στελέχη του ΟΑΣΘ, χωρίς κομματικές παρωπίδες, όπως συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια. Δεύτερον θα αλλάξει η διοίκηση».


Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «σήμερα δεν κυκλοφορούν πάνω από 240-260 λεωφορεία», έκανε λόγο για «μείωση του στόλου, εικονικά δρομολόγια, κατάρρευση της τηλεματικής και δραματική πτώση των εσόδων». 
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παπάς, πιάστηκε από το τελευταίο και απάντησε πως «όχι μόνο δεν προκύπτει κατάρρευση του ΟΑΣΘ αλλά κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο έτος και ρευστότητα ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαχείρισης του Οργανισμού».

Επίσης, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «έχουμε έναν κρατικοποιημένο οργανισμό, ο οποίος λαμβάνει 200% επιδότηση, ενώ η ευρωπαϊκή νόρμα είναι 40-60%». Ο κ. Παππάς απάντησε ότι «η επιδότηση που παίρνει ο ΟΑΣΘ δεν ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ το χρόνο με ετήσιο προϋπολογισμό της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ».

Ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε άμεση εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης κρίσης, ώστε να αποφύγουμε κατάρρευση του ΟΑΣΘ, προσθέτοντας ότι «ούτε θαύματα μπορούν να γίνουν, ούτε να επιστρέψουμε στο παρελθόν». Ο κ. Παπάς απάντησε με αναφορές στο παρελθόν, λέγοντας ότι «ο κ. Καραμανλής δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για την εκκαθάριση, η οποία έχει ανακαλύψει πολλούς "σκελετούς", απίστευτες σπατάλες και σκάνδαλα του προηγούμενου κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ». Για να προσθέσει: «Γι' αυτά όμως είναι προφανές ότι θα μιλήσει η Δικαιοσύνη».