Η ΕΥΑΘ στο Φίλυρο έχει αποκλειστικά και μόνον την ευθύνη της αποχέτευσης. Για το λόγο αυτό δεν ευθύνεται για την λειψυδρία στην περιοχή.
Αυτό εξήγησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, ο α αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, εκτελών χρέη διευθύνοντα συμβούλου, Γιάννης Παπαϊωάννου.

Πρόσθεσε ότι, κατά καιρούς, η Δημοτική Κοινότητα Φιλύρου, ζητούσε ενίσχυση της υδροδότησης, κάτι που γινόταν. “Δεν υπάρχει κάποια σύμβαση που να μας υποχρεώνει να υδροδοτούμε καθημερινά το Φίλυρο. Το κάνουμε από ανθρώπινο ενδιαφέρον”, είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη ζήτησε τη βοήθεια της ΕΥΑΘ, μέσω του αγωγού που είχε κατασκευαστεί το 2015, ο οποίος, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για καθημερινή χρήση. Θεώρησε, επίσης, μεμονωμένο το φαινόμενο σήμερα, να μην τρέχουν νερό οι βρύσες σε κάποιες περιοχές.

Όπως είπε, η κεντρική δεξαμενή του Φιλύρου συμπληρώνεται με νερό της ΕΥΑΘ και τόνισε πως είναι πολλές οι περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο κεντρικό σύστημα υδροδότησης. “Η ποσότητα νερού που διατίθεται σήμερα επαρκεί μόνον για τους υπάρχοντες καταναλωτές”, τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουν, ήδη,  τα τεύχη διακήρυξης επιπλέον έργων, που θα φέρουν περισσότερο νερό στο κεντρικό σύστημα βρίσκονται, ήδη, στα χέρια  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.