Ο απολογισμός πεπραγμένων έτους 2018 της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θεσσαλονίκης θα συζητηθεί στην 22η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα, 29-07-2019, στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το στρατηγικό πλαίσιο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται στο επίκεντρο του απολογισμού πεπραγμένων της διοίκησης του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για το 2018, όπως αναφέρει ο ίδιος στον εισαγωγικό του χαιρετισμό στον τόμο του απολογισμού.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρεται επίσης σε μια σειρά θεμάτων, όπως η δημοπράτηση των έξι περιπτέρων της Νέας Παραλίας και του Maison Crystal, οι αναπλάσεις που υλοποιήθηκαν, τα τεχνικά έργα που ξεκίνησαν με τη δωρεά ύψους 10 εκ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής. Έμφαση δίνει, επίσης, στην επέκταση του προγράμματος REACT για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην κοινωνία, την πολιτική της «Διπλωματίας των Πόλεων» και την εδραίωση του OK!Thess ως το σημείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.