[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δυο πύλες σε μια έκθεση στο Αρχαιολογικό ΜουσείοΕικαστική έκθεση Χρήστου Κούντουρα με τίτλο "Porta Aurea. Χρυσή Πύλη: Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη", θα φιλοξενηθεί από σήμερα το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ’, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην έκθεση, ο καλλιτέχνης σχολιάζει την ιστορική σχέση των δύο πόλεων, μια σχέση αμφίδρομη ήδη από την εποχή της ρωμαϊκής αρχαιότητας. Επιλέγει να εικονογραφήσει την κύρια πύλη των δύο πόλεων που φέρει το ίδιο όνομα, Porta Aurea - Χρυσή Πύλη στα ελληνικά - δουλεύοντας με μεικτή τεχνική κολλάζ, με χαρτί και σχέδιο. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από όψεις παλαιών αστικών κτιρίων της Θεσσαλονίκης και της Κωνσταντινούπολης.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2019
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]