«Με το Νίκο Ταχιάο δήμαρχο η Θεσσαλονίκη θα είναι μια πόλη περήφανων ανθρώπων» δήλωσε, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 17ο λύκειο, στην οδό Χριστοπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.


«Θα είναι μια πόλη χωρίς εξαρτήσεις, θα είναι μια πόλη η οποία θα βλέπει το μέλλον, θα είναι μια πόλη η οποία θα νιώθει αυτάρκης, θα είναι μια πόλη εξωστρεφής, θα είναι μια πόλη κοσμοπολίτικη, θα είναι μια πόλη, όπου το να λες είσαι Μακεδόνας, πρόσφυγας, ΠΑΟΚτσης, ΑΡΗανός, ΗΡΑΚΛΗδεύς, ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ θα είναι κάτι, το οποίο θα το λες περήφανα», είπε ο κ. Ταχιάος.

«Θα υπάρχουν συγκρούσεις, θα υπάρχουν όμως και συνθέσεις, θα υπάρχουν αντιθέσεις, θα υπάρχουν όμως και συγκλίσεις. Θα είναι μια πόλη που θα μπορεί να δει το μέλλον, μια πόλη ευρωπαϊκή, μια πόλη πολιτισμένη. Αυτόν τον αγώνα δίνω και αυτή είναι η Θεσσαλονίκη μου. Η Θεσσαλονίκη στην οποία καλώ στους συμπολίτες μου να επενδύσουν με την ψήφο τους στο πρόσωπο μου», πρόσθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο πρόβλημα υγείας, το οποίο και αντιμετώπισε με επιτυχία: «Το ξεπέρασα πολύ γρήγορα και σήμερα είμαι εδώ, πιο ζωντανός, πιο αποφασισμένος από ποτέ, πιο αποφασισμένος να κερδίσω αυτή τη μάχη, πιο αποφασισμένος να βοηθήσω αυτή η πόλη να πάει μπροστά».

Σημείωσε, δε, ότι σε σύντομο διάστημα μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του, προ εξαμήνου, αντιλήφθηκε ότι ο αγώνας του «εκτός από πολιτικός αγώνας, είναι κυρίως ένας προσωπικός αγώνας», και συνέχισε: «Ένιωσα ότι υπήρξε ένα σύστημα, το οποίο αφιέρωσε ανεξάντλητους πόρους και επένδυσε σε διαφορετικές εκδόσεις του ιδίου πράγματος για να μπορέσει να ανακόψει τη δημαρχία του Νίκου Ταχιάου. Δεν τα λέω αυτά γιατί μ' αρέσει να πλασάρομαι ως θύμα, δεν είμαι θύμα, ίσα ίσα είμαι εδώ γιατί είμαι ένας άνθρωπος μαχητής, γιατί είμαι ζωντανός και γιατί είμαι πιο αποφασισμένος από ποτέ».

«Venceremos», ανέφερε στο τέλος των δηλώσεων του, χαμογελώντας και σχηματίζοντας με τα δάχτυλά του το σήμα της νίκης.

Δείτε το βίντεο: