Και φέτος όπως τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές ομάδες στο βόλεϊ , ειδικά στους άνδρες, προτίμησαν να πουν όχι στην Ευρώπη και να μην δηλώσουν συμμετοχή στις διοργανώσεις της CEV. Λογικό θα πείτε από την στιγμή που τα έξοδα είναι μεγάλα και τα έσοδα μηδαμινά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ξεχωριστά. Στους άνδρες, δεν θα έχουμε συμμετοχή στο Champions League, καθώς ο Ολυμπιακός δήλωσε και φέτος πως θα παίξει στο CEV Cup, ενώ η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μείωσε κατά μία τις θέσεις της χώρας μας και έτσι ο ΠΑΟΚ ως Κυπελλούχος θα παίξει επίσης στο CEV Cup.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φοίνικας ενημέρωσε πως δεν θα αγωνιστεί εκτός συνόρων, όπως και η Κηφισιά η οποία δεν είναι πρώτη φορά που μένει εκτός με δική της απόφαση. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, η ΕΟΠΕ ρώτησε τους «πράσινους» και μπορεί αύριο να υπάρχει συνάντηση στο συγκεκριμένο τμήμα, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να αποφασίσει να παίξει στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις γυναίκες, τρεις θα είναι οι ομάδες που θα παίξουν εκτός συνόρων. Μιλάμε για τους Ολυμπιακό, ΑΟ Θήρας και Πορφύρα. Και οι τρεις ομάδες μας δήλωσαν στο Challenge Cup. Για τις δύο τελευταίες ήταν σίγουρο, ενώ και οι πρωταθλήτριες αποφάσισαν να αγωνιστούν στην διοργάνωση που είχαν κατακτήσει το 2018. http://www.gazzetta.gr