Κι ενώ πριν πέντε μέρες το ΠΑΣΟΚ, με την εμφάνισή του στις Ευρωεκλογές, έδειχνε ότι ήταν... εδώ, ενωμένο δυνατό, σήμερα γίνεται, πάλι, δυο κομμάτια...


Την πόρτα της εξόδου από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να διαβεί ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά και την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να βάλει τον  πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο κ. Καμίνης ήταν τέταρτος σε ψήφους στις πρόσφατες ευρωεκλογές ενώ δεν είχε πάει καλά και στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής στο Κίνημα Αλλαγής πριν από 1,5 χρόνο.

«Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές, με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Προηγήθηκε συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Στη συνάντησή τους η κ. Γεννηματά είπε στον Ευ. Βενιζέλο ότι οι δυο τους βρίσκονται σε διαφορετική πολιτική γραμμή και ότι κατά συνέπεια δεν μπορεί να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μάλιστα, του πρότεινε μη εκλόγιμη θέση στο επικρατείας την οποία ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε (λέγεται ότι του πρότεινε την... τελευταία, τιμητική, θέση).

Αιχμηρή ανακοίνωση Βενιζέλου


Ο κ. Βενιζέλος, σε αιχμηρή ανακοίνωσή του, περνά στην αντεπίθεση και αναφέρει ότι πλέον μπορεί χωρίς κομματικές δεσμεύσεις να υπερασπιστεί δυναμικά τις θέσεις του για το μέλλον της Πατρίδας.

"Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα", αναφέρει ο κ. Βενιζέλος. Και προσθέτει:

|Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας".

Στήριξη Επιτροπάκη σε Βενιζέλο


Ο Μάνος Επιτροπάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, μετά και την ανακοίνωση του Ευ. Βενιζέλου που σημειώνει για τη Φώφη Γεννηματά ότι «δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο αποσύρω άμεσα την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο», σημείωσε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Βαγγέλη Βενιζέλου.

«Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του»


Στα όσα είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για τις διαφορές τους ως προς τη γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα στέκονται πηγές που πρόσκεινται στο περιβάλλον του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Σημειώνουν δε, ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα από την απόφαση και τα σχόλια της κ. Γεννηματά.

ΚΙΝΑΛ: Ο Βενιζέλος ήθελε μόνο να είναι επικεφαλής στο Επικρατείας


Τη δική τους απάντηση στις διαρροές από την πλευρά του Βαγγέλη Βενιζέλου δίνουν πηγές που πρόσκεινται στη Χαριλάου Τρικούπη και κάνουν λόγο για άρνηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να δώσει τη μάχη του σταυρού.

Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές αναφέρουν ότι «με την απόφασή της, η κ. Γεννηματά ήθελε να περιφρουρήσει την αυτονομία του κόμματος και την προοπτική του και με την επιλογή Καμίνη να συμβολίσει τη διεύρυνση». Οι ίδες πηγές συμπληρώνουν πως η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον Ευ. Βενιζέλο να δώσουν μαζί τη μάχη των εκλογών προτείνοντάς του να είναι υποψήφιος, όπου αυτός θέλει, με σταυρό».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την προαναγγελία Βενιζέλου για αποχώρησή του (δείτε εδώ) λένε πως αποδεικνύεται ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας.

Το «ευχαριστώ» του Γ. Καμίνη


Την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου σχολίασε, με ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για την απόφασή της και δεσμεύτηκε να δώσει όλες τις δυνάμεις του «για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης»

«Ευχαριστώ την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη», σημείωσε ο κ. Καμίνης.

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη», κατέληξε.