Φυλάκιση οκτώ μηνών στον καθένα, με τριετή αναστολή, επέβαλε  το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις κυνηγούς, επειδή δηλητηρίασαν επτά τσομπανόσκυλα που φύλαγαν κοπάδι κτηνοτρόφου σε ορεινή δασική έκταση της Χαλκιδικής.


Τα σκυλιά βρήκαν βασανιστικό θάνατο τον Αυγούστου του 2013, όταν έφαγαν "φόλες". Τα είχε βρει να πεθαίνουν με σπασμούς ο ιδιοκτήτης τους, στο ποιμνιοστάσιό του.

Ως δράστες παραπέμφθηκαν να δικαστούν τρεις κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, από τους οποίους, οι δύο, προέκυψε πως πήγαιναν συχνά στο βουνό για κυνήγι αγριογούρουνου, ενώ ο τρίτος είναι φίλος τους. Οι ίδιοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν το δικαστήριο.

Ο κτηνοτρόφος, που παραστάθηκε με δικηγόρο ως πολιτικώς ενάγων στο δικαστήριο, είπε στην κατάθεσή του, πως όταν εντόπισε τα νεκρά σκυλιά, απευθύνθηκε αμέσως στην Αστυνομία που τον συμβούλεψε να παρακολουθήσει το χώρο γύρω από τη στάνη του. Πράγματι μαζί με τη σύζυγό του είδαν λίγα 24ωρα αργότερα να περνάει από το σημείο ένα αγροτικό τζιπ, χρώματος ασημί, οι επιβάτες του οποίου πέταξαν, όπως είπε, εν κινήσει, "φόλα", σαν αυτή που δηλητηρίασε τα σκυλιά του.

Κάτοικος της περιοχής που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε στο δικαστήριο ότι είδε το ίδιο αυτοκίνητο να περνάει την ημέρα που δηλητηριάστηκαν τα ζώα. Επέμεινε, μάλιστα, ότι χαιρέτισε τον οδηγό του οχήματος με τον οποίο και είχε σύντομη συνομιλία.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορούμενους με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, μειώνοντας κατά τέσσερις μήνες -σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση- την εις βάρος τους ποινή, την οποία και ανέστειλαν για τρία έτη.