Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο σαρανταεξάχρονος έμπορος κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.


Η σορός του Γραικού εντοπίστηκε, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του, θαμμένη κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο χωριό Ανατολικό.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης απολογίας του, ο σαρανταεξάχρονος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του άτυχου κτηνοτρόφου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος στη διάρκεια καβγά που προηγήθηκε μεταξύ τους.

Ο σαρανταεξάχρονος μετήχθη το πρωί κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και ανέβηκε από την πίσω είσοδο του μεγάρου στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της ε' τακτικής ανακρίτριας, ενώπιον της οποίας απολογείται.

Στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν από νωρίς συγγενείς και φίλοι του θύματος, προκειμένου -όπως υποστήριξαν- να συναντήσουν τον κατηγορούμενο ως δολοφόνο. Κάποιοι κρατούσαν φωτογραφίες τού άτυχου κτηνοτρόφου, όπως επίσης ένα πανό που έγραφε ο ότι Δημήτρης Γραικός «δολοφονήθηκε δύο φορές», μία από τον δράστη και μία όταν η υπόθεση της εξαφάνισής του προτάθηκε να μπει στο αρχείο.

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στα δικαστήρια, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν το επέτρεψαν. Μετά από λίγη ώρα, ωστόσο, τα πνεύματα ηρέμησαν.