"Σας είπα, πάντα, την αλήθεια. Το ίδιο κάνω και τώρα"! Με τα λόγια αυτά, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, απευθύνθηκε στους φίλους της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ.


Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενωτικός κι έκανε έκκληση σε όλους, εμπνέοντας, πάλι, όπως και παλιά: "Όταν μπαίνουμε στη μάχη, κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος, κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο", υπογράμμισε.

Ειδικά για τους "παλιούς φίλους" που, όπως είπε "ενδεχομένως στεναχωρήσαμε", είπε: "Σας καλώ όλους κι όλες σ' αυτό το προσκλητήριο, Να σταθούμε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου. Και καλώ όλους όσους στις προηγούμενες αναμετρήσεις επέλεξαν διαφορετικά, να έρθουν κοντά μας. Μας ενώνουν τόσα πολλά. Στις 7 Ιουλίου, πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας", κατέληξε!



Στην υπόλοιπη ομιλία του ο κ. Καραμανλής ανέλυσε, σε συντομία, το πώς η Νέα Δημοκρατία "η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή", όπως υπογράμμισε "στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας", ακόμη και σε βάρος της παράταξης.

«Και λάθη κάναμε και αδυναμίες είχαμε. Μείναμε όμως σταθεροί στις βασικές μας αρχές", ανέφερε.  Και πρόσθεσε: «Το καλοκαίρι του 2015 ήταν η Νέα Δημοκρατία που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Και το έκανε σε βάρος του κομματικού της συμφέροντος».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καραμανλής είπε:: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η ΝΔ ορθώς την καταψήφισε. Λυπάμαι μόνο που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Το οποίο το πετύχαμε με πολύ κόστος. Παραταξιακό και προσωπικό. Επρεπε να πετύχουμε και να απαιτήσουμε πολλά περισσότερα».



Ο κ. Καραμανλής έφτασε στο Βελλίδειο συνοδεία της συζύγου του Νατάσας Παζαΐτη και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που τον περίμενε.

"Λατρεία μας, αρχηγέ σ' αγαπάμε" του φώναξαν μεταξύ άλλων.

Μάλιστα μερικοί από αυτούς περίμεναν για ώρες προκειμένου να έχουν καλή θέση για να δουν από κοντά τον πρώην πρωθυπουργό.