Πετούσαν τα πλαστά διαβατήρια και τις πλαστές ταυτότητες από το... μπαλκόνι σε διπλανή ταράτσα, για να γλιτώσουν! Τα μέλη, όμως, του κυκλώματος που  μοίραζε διαβατήρια - μαϊμού σε αλλοδαπούς, έπεσαν στη φάκα...


Την πληροφορία, για το κύκλωμα που έφερνε αλλοδαπούς στη χώρα και τους προμήθευε με πλαστά χαρτιά, για να παραμείνουν στην Ελλάδα, ή να συνεχίσουν το ταξίδι τους για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την είχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι έρευνές τους οδήγησαν στα ίχνη αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση κατάρτισης και διακίνησης πλαστών εγγράφων με σκοπό την διευκόλυνση προώθησης παράτυπων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Η έδρα της "επιχείρησης" ήταν στην Αττική. Έτσι, χθες (28-06-2019), αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εισέβαλαν στο σπίτι που χρησιμοποιούσε ζευγάρι αλλοδαπών ηλικίας 41 ετών ο άνδρας και 44 ετών η γυναίκα και τους έπιασαν στα πράσα. Μάλιστα, η 44χρονη, για να αποφύγουν τη σύλληψη, πετούσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος,  στην διπλανή ταράτσα, τα πλαστά διαβατήρια!

Στο διαμέρισμα και τη διπλανή ταράτσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 117 πλαστές ελληνικές ταυτότητες, 33 πλαστά διαβατήρια διαφόρων χωρών, 49 πλαστές ταυτότητες επίσης διαφόρων χωρών, δυο εκτυπωτές, laptop και 1 tablet, συσκευή πλαστικοποίησης εγγράφων, δυο usb, ζελατίνες και χαρτικά είδη, πλήθος φωτογραφιών σε σχήμα ταυτότητας διάφορων αλλοδαπών, πλαστό δελτίο μόνιμης διαμονής, πέντε πλαστά ελληνικά διπλώματα οδήγησης, δύο πλαστά διπλώματα οδήγησης άλλων χωρών, δυο πλαστές κάρτες επιβίβασης και οκτώ κινητά τηλέφωνα.



Στις τσέπες του ο 41χρονος είχε πλαστό δελτίο ταυτότητας Ελληνίδας και κάρτα επιβίβασης με ίδια στοιχεία που προορίζονταν να παραδοθούν σε αλλοδαπή γυναίκα, για να φύγει στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία.