Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 01-06-2019 στην περιοχή του Δενδροποτάμου, κατά τη διάρκεια καταδίωξης τεσσάρων Ρομά, από αστυνομικούς.



Οι τέσσερις Ρομά, ηλικίας 39 έως 50 ετών, οι οποίοι, τελικά, συνελήφθησαν,  επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο. Δε συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών για να σταματήσουν για έλεγχο κι ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα.


Η καταδίωξη έληξε.. άδοξα για τους φερόμενους ως δράστες, καθώς, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν περιπολικό που τους έκλεινε το δρόμο, έπεσαν πάνω του και, στη συνέχεια, κατέληξαν σε… τοίχο! Βγήκαν από το όχημα, προσπάθησαν να ξεφύγουν τρέχοντας, όμως οι αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και το πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τους συνέλαβαν, μετά από πάλη μαζί τους.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το όχημα στο οποίο επέβαιναν, το είχαν κλέψει, νωρίτερα, από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πορτ μπαγκάζ του βρέθηκαν βαριοπούλα, τρία κατσαβίδια και ένας λοστός (σκύλα), ευρήματα που οδηγούν τους αστυνομικούς στην υπόθεση ότι επρόκειτο για σπείρα διαρρηκτών.


Επιπλέον προέκυψε, ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση.


Οι δράστες θα οδηγηθούν, σήμερα, στον εισαγγελέα.