Προσπάθεια να αφήσει πίσω της την ήττα του κομματικού υποψηφίου, Νίκου Ταχιάου, κάνει η Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης,  στον απολογισμό της για τις εκλογές.





Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά από σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της περιοχής Σιδηροδρομικού Σταθμού, αναφέρει πως "η εκλογή του Κωνσταντίνου Ζέρβα ως Δημάρχου της πόλης μας, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του κόμματός μας και στον οποίο ευχόμαστε ανυπόκριτα κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει, πέρα από όλα τα άλλα, θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας χώρισαν στις εκλογές αυτές και να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα για τη μάχη των μαχών και την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές".



Στη σύσκεψη πάντως, αναζητήθηκαν ευθέως ευθύνες, τις οποίες μπορεί να ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο ίδιος ο Νίκος Ταχιάος, η άποψη, όμως, ότι "χάθηκε πολύτιμος χρόνος όσο στελέχη προερχόμενα από το κόμμα αυτοανακηρύσσονταν υποψήφιοι δήμαρχοι, την ώρα που έπεφτε στο τραπέζι το ένα όνομα μετά το άλλο, χωρίς, όμως, να υπάρχει επίσημο χρίσμα".



Επισήμως, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ξεπεράσει την ήττα στο κεντρικό δήμο, αναφερόμενη στην ανακοίνωσή της στην εκλογή 11 κεντροδεξιών δημάρχων στους 13 δήμους. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται  στην εκλογή του Γιάννη Δαρδαμανέλη στην Καλαμαριά καθώς αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία. Εκεί προέκυψε κεντροδεξιός δήμαρχος μετά από ... 56 χρόνια!



Στη ΝΔ είναι ευχαριστημένοι και από την αύξηση του ποσοστού του κόμματος στις ευρωεκλογές αλλά και για την επανεκλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.



Τέλος στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους τους εθελοντές για τη συνδρομή τους στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.