Οι εκλογές πλησιάζουν και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τις τάσεις στις διάφορες ομάδες που λειτουργούν στο facebook και καταγράφουν τις απόψεις, θέσεις και αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Σχολιάζει και κρίνει ο Hacker

Παρουσιάζει δηλαδή πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η θέση ανώνυμων – οπαδών απέναντι σε πρόσωπα γνωστά που αποτελούν μέλος της καθημερινότητας. Και δεν αναφερόμαστε σε πολίτικους που κατεβαίνουν στις εκλογές χρόνια, και έχουν διατελέσει και κάποιοι εξ αυτών και υπουργοί. Αναφερόμαστε σε ανθρώπους που δοκιμάζουν την τύχη τους πρώτη φορά.



Παράδειγμα η κάθοδος του Κυριάκου Κυριάκου με το ΚΙΝΑΛ. Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ιδιαίτερη δράση στα social media έχει περισσότερες θετικές καταγραφές, καθώς οι αρνητικές αναρτήσεις είναι ελάχιστες προς το πρόσωπο του. Ιδιαίτερα επικοινωνιακός, φέρεται να κερδίζει μόνο θετικά σχόλια σε όλες τις ομάδες που φιλοξενούν απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ. Καθολική σχεδόν η αποδοχή στις αναφορές προς το πρόσωπο του.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του δημοσιογράφου Κώστα Χήτα, που κατεβαίνει στην Β’ Θεσσαλονίκης με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο οποίος έχει διαγραφεί από την ΣΗΕΜΘ για τις ύποπτες συνομιλίες με παράγοντα του Ολυμπιακού. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως δεν ξεχνιέται από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι προχωρούν σε καταγεγραμένες απόψεις του τύπου: «έξω από την Θεσσαλονίκη οι «τσάτσοι» του Μαρινάκη» και πολλά ακόμη. Αν κάνετε μια βόλτα σε γρούπ οπαδών του ΠΑΟΚ στο faceboo θα δειτε πως ο Κώστας Χήτας αποτελεί το κόκκινο πανί για τους οπαδούς του «Δικεφάλου» κυρίως για την εκπομπή που παρουσίαζε στο tv Μακεδονια. Μετά από εκείνη την εκπομπή όπου υπήρχε συνομιλία με τον παράγοντα του Ολυμπιακού Θεοδωρίδη, είχε ακολουθήσει καταγγελία του δημοσιογράφου Γιώργου Βένη που είχε φέρει τον Κώστα Χήτα στο Πειθαρχικό της Ένωσης.

Μάλιστα πολλά μηνύματα είχε λάβει και ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που του ζητούσαν να μην τον επιλέξει για το ψηφοδέλτιο του.
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η κάθοδος του Κωνσταντίνου Πανακα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωστός από το ομαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ, μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ και της διοίκησης του μπάσκετ, έχει ορκισμένους φίλους. Υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες φωνές με απόψεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που του ασκούν κριτική για τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ θεωρώντας πως θα έπρεπε η παρουσία του να είναι πιο καθοριστική. Κάποιοι πάντως του προσάπτουν την λάθος συμπεριφορά στις αρχές της σεζόν με τον προπονητή μπάσκετ του ΠΑΟΚ Ηλία Παπαθεοδωρου.
Τέλος η κάθοδος στην Α΄Θεσσαλονίκης με τη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του δημοσιογραφου Απόστολου Αβδελά, περνάει μάλλον ασχολίαστη, καθώς δεν υπάρχει κάποια αναφορά. Ούτε θετική ούτε αρνητική. Φυσικά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook καταγράφονται απόψεις από οπαδούς του ΠΑΟΚ που του εύχονται καλή επιτυχία, αλλά έως εκεί.