Το εκλογικό κέντρο του Νίκου Ταχιάου, στην Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και ότι το βράδυ της Κυριακής η χώρα θα γυρίσει σελίδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και το σύνθημα: «Να τος να τος ο πρωθυπουργός».

Εξέφρασε τη στήριξη του στον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Ταχιάο λέγοντας «αν ψήφιζα στη Θεσσαλονίκη θα ψήφιζα Νίκο Ταχιάο» αλλά και στον υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα σταθεί αρωγός στο έργο τους.

Σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι μια τυχαία πόλη άλλη η πρωτεύουσα της Μακεδονίας και αξίζει και καλύτερα.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ θα επαναφέρει το νόμο και την τάξη «θα πετάξουμε τους κουκουλοφόρους από τα πανεπιστήμια» ανέφερε. Τόνισε ότι θα λυθούν τα προβλήματα μεταφοράς και ότι δεν τιμούν την Θεσσαλονίκη οι εικόνες των μουσαμάδων και των ακινήτων βαγονιών.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Νίκος Ταχιάος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για τη στήριξη στο πρόσωπό του. «Όταν στις 26 Νοεμβρίου ανακοινώσατε την απόφασή σας να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, σας είπα ότι είναι τιμή και ευθύνη για μένα ο ρόλος και η αποστολή που μου αναθέτετε», τόνισε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Ταχιάος έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ tα ζητήματα της παραβατικότητας και των αστικών συγκοινωνιών και τόνισε πως αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν άμεσα. «Αυτό που θα ζητήσω από οποιονδήποτε υπουργό Δημοσίας Τάξης χριστεί από εσάς στην κυβέρνηση, που εύχομαι να σχηματίσετε, θα είναι μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε.

Του είπε ακόμη πως αν εκλεγεί δήμαρχος, θα πιέζει την κυβέρνηση της ΝΔ για την επίλυση των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική σχετικά με την πρόσφατη εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων των πρώτων συρμών του μετρό, λέγοντας πως αποτελεί προσβολή για την πόλη.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, στελέχη του κόμματος και του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» καθώς και φίλοι της ΝΔ.

Βίντεο από την επίσκεψη ανέβασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος: