«Η οικοδόμηση της νέας Ελλάδας στηρίζεται στη νεολαία, περνώντας σταδιακά στο brain-gain, μετά το brain-drain, καθώς μειώνεται η ανεργία στους νέους και το 70% των νέων θέσεων εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ καταργήσαμε τον επαίσχυντο υποκατώτατο μισθό για τους νέους» δήλωσε

μιλώντας στην ΕΡΤ1 σήμερα ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.
«Πρέπει να δίνονται κίνητρα για την εργασία των νέων και σε αυτή την κατεύθυνση είναι όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, που πιστεύει στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη» πρόσθεσε.
Θέλοντας να κάνει ένα γενικότερο σχόλιο, στη συνέχεια, τόνισε πως «στη ΝΔ επικρατεί ένα vertigo, μια παραζάλη. Από τη μια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί για το 2020 κι από την άλλη ζητά από την κυβέρνηση ένα μέτρο που έχει εξαγγείλει ήδη: τη μη μείωση του αφορολόγητου για το 2020. Συνεχίζει δε την καταστροφολογία και ασκεί gossip πολιτική, που είναι για λάιφ-στάιλ περιοδικά και όχι για μια υπεύθυνη αντιπολίτευση».
Κληθείς να σχολιάσει δε, την στάση του Μάνφρεντ Βέμπερ μετά την χθεσινή εξαγγελία μιας σειράς θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό είπε ότι «ο Βέμπερ επιτίθεται στη χώρα μας και οι θέσεις που έχει για το προσφυγικό, το μεταναστευτικό και την Τουρκία είναι ενάντιες στα εθνικά μας συμφέροντα. Ο Βέμπερ ήταν υπέρ του Grexit και είναι υπερασπιστής του νεοφιλελευθερισμού κι αντίθετος στα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα, που πρέπει να διασφαλίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την θετική πορεία της χώρας, σε μια Ευρώπη με κοινωνικό πρόσημο» κατέληξε.