Πολυτελή οχήματα 4Χ4 τύπου SUV χρησιμοποιούσε κύκλωμα διευκόλυνσης παράτυπων μεταναστών, για να ξεγελά την αστυνομία και να περνά από τα μπλόκα χωρίς έλεγχο.


Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας και τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, αντιλήφθηκαν το "κόλπο" και εξάρθρωσαν τη σπείρα. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Έβρου, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 45, 36, 36 και 24 ετών. Αρχικά, χθες (18-05-2019), σε περιοχές κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, εντοπίστηκαν τρία από τα μέλη της σπείρας, από τα οποία τα δύο (36 και 24 ετών) βοήθησαν 16 παράτυπους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα. Στη συνέχεια, ο 36χρονος, επίσης μέλος της σπείρας, ανέλαβε να οδηγήσει το πολυτελές όχημα ως τη Θεσσαλονίκη.



Ο τέταρτος της "παρέας", ένας 45χρονος, είχε, ήδη, παραλάβει άλλους 12 μετανάστες, τους στοίβαξε στα πίσω καθίσματα και, τους πιο μικρόσωμους, στο... πορτ μπαγκάζ και τους έφερε στη Θεσσαλονίκη! Μάλιστα, πριν ξεκινήσει από τον Έβρο, αλλά και με το που έφθασε στη Θεσσαλονίκη, άλλαξε τις πινακίδες κυκλοφορίας, για να μην εντοπίζεται!

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας (για τα 2 εξ αυτών είχε δηλωθεί κλοπή και για ένα είχε δηλωθεί απώλεια), έντεκα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (670) ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής, απείθειας και βεβαιώθηκε παράβαση για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία.