Στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και του Γραφείου Κίνησης οχημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, μαζί με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».


Ο Νίκος Ταχιάος συναντήθηκε με τον διευθυντή του τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Θεόφιλο Σφέτκο και με τους εργαζομένους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την λειτουργία των δομών, αλλά και για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή «μάχη»- όπως είπαν- της καθαριότητας.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» υπογράμμισε πως το δημόσιο έχει αποδειχθεί πως δεν παρέχει σωστές υπηρεσίες και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι δεν παρέχονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους εργαζομένους.
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως θρέφει απόλυτο σεβασμό στους εργαζομένους του δήμου και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν πρόκειται ν’ απολυθεί, όπως διέρρεαν κάποιοι, όταν ανέφερε την πρόθεση του, να δοθούν τομείς της καθαριότητας σε ιδιώτες «Δούλεψα για τον δήμο και την πόλη για 20 χρόνια και με κάποιους από εδώ γνωριζόμαστε καλά. Αυτοί ξέρουν ότι δεν είμαι ο μπαμπούλας, όπως κάποιοι θέλουν να με περιγράφουν. Μπορεί να είμαι απαιτητικός, αλλά είμαι και δίκαιος. Αναγνωρίζω ότι κάνετε μια πολύ δύσκολη δουλειά και πολλές φορές σε δύσκολες συνθήκες. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου» επεσήμανε.
Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε ότι η εμπλοκή ιδιωτών στην καθαριότητα θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που επιβάλει η νέα νομοθεσία για την ανακύκλωση, και μπορεί να ξεκινήσει πιλοτικά ώστε η μετάβαση να γίνει σταδιακά.
«Δεν σκοπεύω να καταργήσω τις δομές καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρέπει παράλληλα, να πετύχουμε τους στόχους και για να γίνει αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδιώτες» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι εφόσον εκλεγεί, την επόμενη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, θα ξανασυναντηθεί με τους εργαζομένους. «Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, θα είμαι εδώ. Γιατί η καρδιά του δήμου είναι πάντα η καθαριότητα. Μπορεί αυτό το αντικείμενο να μην είναι η πιο ωραία δουλειά του κόσμου, αλλά είναι το σημαντικότερο για την εικόνα της πόλης», υπογράμμισε.