Ένα άτομο συνέλαβαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.


Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών που εδρεύει στον Καναδά (National Child Exploitation Coordination Center – N.C.E.C.C.), εντόπισε το διαδικτυακό ίχνος του συλληφθέντα και έδωσε τα στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας. Ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε και, σε έφοδο που έγινε στο σπίτι του, συνελήφθη.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι, δυο κινητά τηλέφωνα (smart phone) και δυο κάρτες μνήμης. Επίσης, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.


Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, η οποία τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.