«Νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» και «μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη.


«Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα. Οι 120 δόσεις δίνουν ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες κι επαγγελματίες» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «τη δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη, αλλά τις δυνατότητες που δίνονται».

Κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη, «που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές», ότι «κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Μειώνει τα άτομα με αναπηρία».

Κατά τον πρωθυπουργό, «δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο, ούτε με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε τον Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας».

«Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας, που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα» είπε ο πρωθυπουργός.