Η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από «ύφος Πολάκη και ήθος Τσίπρα» σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία.


«Λόγω της αδυναμίας του να διαχειριστεί – ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ - ένα θέμα μείζονος ηθικής σημασίας, που η ΝΔ έφερε στη Βουλή, την αήθη πολιτική συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να παίξει μπάλα σε άλλο γήπεδο με υποσχέσεις για παροχές και μετατροπή της πρότασης μομφής εναντίον ενός υπουργού σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Αποδεικνύει έτσι την ταύτισή του με τον κ. Πολάκη και επομένως δικαιούμαστε να μιλούμε για ύφος Πολάκη και ήθος Τσίπρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις υποσχέσεις για παροχές που ετοιμαζόταν να ανακοινώσει η κυβέρνηση σημείωσε ότι «ο λαός με βαρύ τίμημα έχει μάθει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σου παίρνει δέκα για να σου δώσει ένα. Καταγγέλλει τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα και μετά τα αυξάνει. Στεγνώνει την οικονομία για να δώσει κάτι προεκλογικά. Αλλά ό,τι και να κάνει δεν αλλάζει για τον πολίτη το αρνητικό πρόσημο της κυβέρνησης, διότι το βιώνει στο πετσί του ο μέσος Έλληνας»

Σε ερώτηση για το ζήτημα των διακοπών του Πρωθυπουργού με σκάφος εφοπλιστή, ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία καθώς καταγγέλλει την ελίτ και κάνει διακοπές στα κότερά της. «Τίθεται σοβαρότατο θέμα ηθικής υπόστασης. Δεν μπορεί να το παίζει παιδί του λαού. Είναι ακόμη και η χρονική περίοδος που το έκανε, αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, γεγονός που έχει τη δική του ηθική απαξία. Το ότι το έκρυψε αποδεικνύει ότι έχει τύψεις».«Δεν μασάω, λέει ο λαός, τη δικαιολογία ότι δεν ήξερε το παιδί. Από τη μία το παιδί δεν ήξερε και είχε αυταπάτες και μας φόρτωσε 100 δις. Από την άλλη το παιδί δεν ήξερε να διαχειριστεί μια κρίση και είχαμε 100 νεκρούς και κανέναν υπεύθυνο. Αν θες τα αξιώματα, πρέπει να δέχεσαι και την ευθύνη και την κριτική», κατέληξε χαρακτηριστικά.​