Από το καντήλι ξεκίνησε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα (Σάββατο 11 Μαΐου 2019) το μεσημέρι σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης(στην οδό Καλλινίκου).


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαμέρισμα κατοικούσε ηλικιωμένος καλόγερος, όπου είχε και μεγάλο αριθμό βιβλίων . Με το που είδε τη φωτιά να ξεκινά, πέταξε πάνω της μια κουβέρτα, όμως άνοιξε και το παράθυρο, με αποτέλεσμα η φλόγα να φουντώσει, να "αρπάξουν" τα βιβλία και το διαμέρισμα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Το διαμέρισμα κάηκε ολοσχερώς , η Πυροσβεστική εκκένωσε την πολυκατοικία, αλλά και την απέναντι οικοδομή και χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί πενταμελής οικογένεια (με τετράχρονο παιδί), που διαμένει στον ίδιο όροφο. Όλοι τους απεγκλωβίστηκαν και τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Καθώς ο δρόμος είναι πολύ στενός, "άρπαξαν" κι αντικείμενα που βρίσκονταν στα απέναντι μπαλκόνια!

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος επτά οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, με 25 πυροσβέστες. Δόθηκε προτεραιότητα στον απεγκλωβισμό των πέντε ατόμων και, στη συνέχεια, οι προσπάθειες συγκεντρώθηκαν στο να περιοριστεί η φωτιά στην μία οικοδομή και να μην επεκταθεί. Οι φλόγες περιορίστηκαν στον όροφο που βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα και η πυρκαγιά κατασβέστηκε, αφού, όμως, μετέτρεψε σε στάχτη το διαμέρισμα του μοναχού.

Ο μοναχός οδηγήθηκε στο ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, το οποίο διενεργεί και την προανάκριση.