Δυο νεαροί και μια κοπέλα Ρομά συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης μετά από καταδίωξη, επειδή οδηγούσαν κλεμμένο Ι.Χ..


Οι τρεις (22χρονος, 27χρονος και μια, επίσης, 22χρονη), δρούσαν στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, χθες 30-04-2019 το μεσημέρι.

Αστυνομικοί τους εντόπισαν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Ευόσμου και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν. Τότε, ο 22χρονος οδηγός (ο οποίος, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης) πάτησε γκάζι, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες. 

Ακολούθησε καταδίωξη και το κλεμμένο Ι.Χ. ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Κορδελιού, κοντά στα ΚΤΕΛ Μακεδονία, όπου οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στην κατοχή του 22χρονου οδηγού που στερούταν άδειας οδήγησης βρέθηκε και κατασχέθηκε κλειδί αυτοκινήτου πασπαρτού, ενώ στην κατοχή της 22χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροδέμα κάνναβης βάρους 1,26 γραμμαρίων.

Εναντίον των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, της απείθειας, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παραβάσεων του ΚΟΚ. Σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.