Ακούγεται ως ανέκδοτο, είναι, όμως, αλήθεια!  Στη Θεσσαλονίκη έφτασε σήμερα ο πρώτος συρμός του Μετρό ο οποίος οδηγήθηκε στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας(φωτογραφία) όπου ακολούθως θα συναρμολογηθεί στην κανονική του, τελική μορφή.


Στη συνέχεια θα γίνουν κάποιες δοκιμές του συρμού μέσα στο χώρο του αμαξοστασίου και μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο των γραμμών, αλλά και η τρίτη γραμμή που θα δώσει ρεύμα, τότε θα αρχίσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Ο συρμός έφτασε χθες στην Ηγουμενίτσα από την Νότια Ιταλία και μεταφέρθηκε με νταλίκες στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθηγητής Ιωάννης Μυλόπουλος, σχολίασε στο λογαριασμό του στο Facebook:

"Ιστορική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά από τα... σαράντα κύματα που πέρασε με τις τρύπες, τις καθυστερήσεις και τις μόνιμα εγκατεστημένες λαμαρίνες, σήμερα μπαίνει πια στην τελική φάση, της οργάνωσης για τη λειτουργία του Μετρό.  Η σημερινή ημέρα είναι όμως και μια δικαίωση για όσους πιστέψαμε ότι η Θεσνίκη αξίζει καλύτερα και δουλέψαμε επίμονα τα τελευταία 3-3,5 χρόνια για να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε το ανέκδοτο πραγματικότητα".

Από την πλευρά μας σημειώνουμε ότι, όταν για πρώτη φορά ακούσαμε για μετρό στη Θεσσαλονίκη, ήταν δήμαρχος ο Σωτήρης Κούβελας. Τη δεύτερη φορά που ακούσαμε ότι "σε ένα μήνα βγαίνουν στους δρόμους τα γεωτρύπανα για τις δοκιμαστικές τομές", ήταν υπουργός Μακεδονίας - Θράκης ο... Γιάννης Μαγκριώτης. Όταν έγινε η επανεκκίνηση του έργου κι άρχισαν πραγματικές εργασίες στην πόλη πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία (όσον αφορά τη βασική κουτσουρεμένη γραμμή) με αρμόδιο υπουργό τον Χρήστο Σπίρτζη...