Πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης βρέθηκαν, σήμερα το πρωί, στην παρουσίαση του βιβλίου "Πού Πάμε" του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλου, με κεντρικό ομιλητή τον πρ. πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Στην πρώτη σειρά κάθισαν οι κ.κ. Νίκος Ταχιάος και Γ. Ορφανός. Μάλιστα, ο κ. Ορφανός μπήκε στην αίθουσα όταν είχε καθίσει το πάνελ και κατευθύνθηκε πρώτα στον πρώην πρόεδρο κι έπειτα στον κ. Βαρτζόπουλο και τους χαιρέτισε δια χειραψίας.

Ο κ. Ορφανός, μετά από αυτό, περίμενε να τελειώσει η εκδήλωση, για να κάνει χειραψία στον κ. Σαμαρά. Μόνον που κάποιος πετάχθηκε και είπε: "Πρόεδρε, δεν είναι ο επίσημος υποψήφιος αυτός", κάτι που ξεπεράστηκε με γέλια από όλες τις πλευρές.



Στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν οι Παναγιώτης Ψωμιάδης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Μάκης Κυριζίδης.

Τα ερωτήματα μεταξύ του κόσμου, πάντως, έπεφταν βροχή, όπως "μα καλά, αυτοί δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για το τι λέει το κόμμα και δίνουν το παρόν σε κομματική συγκέντρωση":

Σαμαράς: Τσίπρα είσαι πολύ λίγος

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με την επανάληψη της ιστορικής δήλωσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» και συνέχισε στο ίδιο τέμπο, ενώ επιχείρησε να αποδομήσει την κυβέρνηση Τσίπρα και τα πεπραγμένα της, υπερασπίστηκε τη δική του κυβέρνηση και τόνισε πως η μόνη λύση για τον τόπο είναι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τραγικό εμπαιγμό» τις παροχές Τσίπρα. «Μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια. Πήρε από το λαό το πορτοφόλι του κράτησε τα χαρτονομίσματα και επιστρέφει τα ψιλά. Είναι νέο βαρβαρισμός και ψέματα», επισήμανε.

Χαρακτήρισε, ακόμη, "φαιά προπαγάνδα" του ΣΥΡΙΖΑ τις αναφορές σε Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το τι πρέσβευαν οι ίδιοι και υπογράμμισε: "Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία".