Εγκαταλελειμμένες αποθήκες στην Παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης (ύψος Αγίου Βασιλείου) μετατράπηκαν σε φυλακές για παράτυπους μετανάστες από μέλη κυκλώματος διευκόλυνσης μεταναστών!


Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και απελευθέρωσαν συνολικά 74 αλλοδαπούς!

Συνέλαβαν τέσσερις νεαρούς αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούσαν τους παράτυπους μετανάστες παρά τη θέλησή τους, στις εγκαταλελειμμένες αποθήκες απαιτώντας λύτρα για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στις αποθήκες κι εντόπισαν τους 74 αλλοδαπούς. Είχαν μπει παράνομα στη χώρα πριν μερικές ημέρες, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και, στη συνέχεια, το κύκλωμα τους μετέφερε στις αποθήκες όπου τους κρατούσε φυλακισμένους, έως ότου οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα να καταβάλλουν στους δράστες τα λύτρα.

Κοντά στις αποθήκες εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε το φορτηγό, με το οποίο το κύκλωμα μετέφερε από τα σύνορα στον Άγιο Βασίλειο τους 74 μετανάστες.

Εναντίον των τεσσάρων , καθώς και σε βάρος τριών ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της συμμορίας, της αρπαγής και της παράνομης μεταφοράς - προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.