Η ενίσχυση των αδύναμων συνταξιούχων θα δοθεί μέσα από ένα μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ επικρίνοντας την κυβέρνηση, γιατί -όπως υποστήριξε- έδωσε το επίδομα που το βάφτισε 13η σύνταξη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.


Το επίδομα θα δίνεται μέσα από τα πλεονάσματα ανάπτυξης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε "ξεδιάντροπο" τον τρόπο που η κυβέρνηση έδωσε το επίδομα και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος». Ακόμα, δεσμεύτηκε πως θα φέρει ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να μην δίνονται επιδόματα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, σταδιακά μέσα σε δύο χρόνια, κατά 30%, αρχής γενόμενης από το 2020. "Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί οριζόντια, για όλους", υπογράμμισε.

"Απολύσεις δε θα γίνουν στο δημόσιο", τόνισε και υπεραμύνθηκε της αξιολόγησης "όχι για να τιμωρηθούν κάποιοι, αλλά για να επιβραβευθούν οι καλοί υπάλληλοι".

Για άλλη μία φορά μίλησε για οικονομική στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, με ειδικό χρηματικό κουπόνι. Υπερασπίστηκε τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας και διευκρίνισε ότι μίλησε για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων κι όχι επταήμερη εργασία.

Για το θέμα της Υγείας, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα δώσει προτεραιότητα στην πρόληψη, με δωρεάν εξετάσεις για όλους και στη βελτίωση της πρωτοβάθμιας Υγείας, για να μην καταλήγουν όλοι στα νοσοκομεία. Μίλησε, μάλιστα, για προσλήψεις νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού.