Χαμός με το... ντιμπέιτΠολιτική διαμάχη από το... πουθενά, με το αν θα ωφελούσε και ποιον, από τους Τσίπρα - Μητσοτάκη, ένα ντιμπέιτ.


Το θέμα άνοιξε, πριν τις γιορτές του Πάσχα, ο πρωθυπουργός, σε ανοικτή ομιλία του, όταν προκάλεσε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να εμφανιστούν μαζί σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ για να πάρει... τηλεθέαση, καθώς η εμφάνισή του στην τηλεόραση είχε συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης. Ο κ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας ότι ντιμπέιτ θα γίνει στη Βουλή, στην πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη, που θέλει να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας.

Το πράγμα, από τους λεκτικούς διαξιφισμούς πήρε, σήμερα, επίσημη χροιά όταν με επιστολή που εστάλη προς την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ΡάνιαΣβίγκου, ο Αλέξης Τσίπρας, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε debate! Μάλιστα, στην επιστολή τονίζεται ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της Ε.Ε αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018. 

Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου. Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε.»

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή. Από την Πειραιώς επαναλαμβάνεται η για άλλη μια φορά η απάντηση που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητοστάκης, πως debate γίνεται πάντα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κι αυτό θα γίνει όταν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές.

Η απάντηση της κ. Ζαχαράκη έχει ως εξής:

«Όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για την χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. 

Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης. ΥΓ Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της βουλής».

Σχόλια