«Την Κυριακή ζητάμε την εμπιστοσύνη στο σχέδιο και στα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόσαμε και σε όσα αναγγείλαμε, τη δύναμη για να μη μπορέσει κανείς να μας εκβιάσει, να μη μπορέσει κανείς να μας τα πάρει πίσω» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από
το Σύνταγμα, κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας», υπογράμμισε. «Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Κυριάκο Μητσοτάκη και στο πρόγραμμα της ΝΔ που «είναι σχέδιο επιστροφής των μνημονιακών πολιτικών, που αδικεί κατάφωρα τους πολλούς και ευνοεί σκανδαλωδώς τις ελίτ».

Αντίθετα, τόνισε, «η δική μας Ελλάδα, είναι η Ελλάδα των πολλών» σημειώνοντας πως αυτό περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αποκατάσταση των αδικιών που μας έφερε η κρίση.

Ζήτησε κοινωνική πλειοψηφία


Για αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μια πανίσχυρη κοινωνική πλειοψηφία για να γίνει πράξη, υπογραμμίζοντας ότι με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν θα μπορέσει να τα αμφισβητήσει, κανείς τεχνοκράτης της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, κανείς μιντιάρχης της ελληνικής ολιγαρχίας, κανείς τραπεζίτης κεντρικός ή μη δεν θα μπορέσει να σηκώσει ανάστημα σε αυτό το σχέδιο».

«Οι δύο μέρες που έμειναν είναι καθοριστικές για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη για τον λαό μας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του και είπε ότι αυτά τα χαμόγελα που βλέπει απόψε θα τα ξαναδεί την Κυριακή, επαναλαμβάνοντας ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η παρουσία του κόσμου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το «μήνυμα νίκης» που στέλνει η αποψινή συγκέντρωση θα φτάσει στην κάλπη την Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη» τόνισε.

Βουλευτικές το φθινόπωρο


Επανατοποθέτησε δε τις βουλευτικές εκλογές το Φθινόπωρο, παρά το παράθυρο που άνοιξε το πρωί για διεξαγωγή των εκλογών νωρίτερα σε περίπτωση που αυτό επιτάσσει το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής.

«Η τελική απάντηση θα δοθεί το φθινόπωρο, στον δεύτερο μεγάλο γύρο, στη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών , για τη νέα μεγάλη νίκη του λαού μας, για τη νέα προοπτική της νέας τετραετίας».

«Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού»

«Η σημερινή σας παρουσία δε θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών, η σημερινή σας παρουσία είναι ένα ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες από στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος.

«Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα. Σημείωσε ότι αυτές τις μέρες εκείνοι «παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το 15, έτσι και σήμερα».

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας», υπογράμμισε. «Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».