Φθάνει, αύριο το απόγευμα, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο πρώτος ηλεκτροκίνητος συρμός απευθείας από την Αθήνα, χωρίς ενδιάμεση στάση για αλλαγή μηχανής, μετά την ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτροκίνησης σε όλη τη γραμμή.


Ο ηλεκτροκίνητος συρμός του ειδικού δρομολογίου θα αφιχθεί στο Νέα Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 18:35, Με το τρένο θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα και ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θάνος Βούρδας και οι διοικήσεις των Οργανισμών του Σιδηροδρόμου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΣΕ  κ. Γιώργος Κακουλάκης, από τις 20 Μαΐου τα δρομολόγια που θα κάνουν χρήση της διπλής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής θα κάνουν το ταξίδι ανάμεσα στους δυο προορισμούς σε λιγότερο από τέσσερις ώρες.

Όπως γράφει το ypodomes.gr, το δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης αρχικά με ένα ζεύγος δρομολογίων, θα διανύεται σε 3 ώρες και 57 λεπτά από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα και θα γίνονται στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο. Σε 4 ώρες και 10 λεπτά θα γίνονται τα δρομολόγια από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

Από Αθήνα, πρώτο (και πιο γρήγορο) αναχώρηση στις 06:22 και μετά ανά τρίωρο, 22 λεπτά μετά την ώρα, δηλ. 09:22 - 12:22 - 15:22 & 18:22.

Από Θεσσαλονίκη εκκίνηση 06:27 και τα επόμενα ανά τρεις ώρες, αλλά 15 λεπτά μετά την ώρα, δηλαδή 09:15. 12:15, 15:15 & 18:15. Επιπλέον υπάρχει το βραδυνό ζευγάρι 600/601.

Οι χρόνοι κατεβαίνουν όπως είναι αντιληπτό και στις στάσεις που θα γίνονται. Για παράδειγμα, στο πρωινό "γρήγορο" δρομολόγιο το Αθήνα-Λιανοκλάδι θα γίνεται σε 1 ώρα και 47 λεπτά ενώ το Αθήνα-Λάρισα σε μόλις 2 ώρες και 48 λεπτά. Αντίστοιχα το Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα γίνεται σε μία ώρα και 20 λεπτά.

Τα δύο τρένα που αναλαμβάνουν το "γρήγορο δρομολόγιο" είναι, όπως  είχε αποκαλύψει το ypodomes.com δύο υφιστάμενες ηλεκτράμαξες με βαγόνια τα οποία, αναβαθμίστηκαν και απέκτησαν και νέο πάροχο στο κυλικείο, την εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ. Επιπλέον, στο πρωινό τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, αρχικά πιλοτικά, στην πρώτη θέση θα διατίθεται και wi-fi, λεπτομέρεια εντυπωσιακή για ελληνικό τρένο καθώς μέχρι σήμερα με δυσκολία μπορούσες να έχεις σήμα μέσα στα βαγόνια.

Μεγάλο νέο όμως αποτελεί και το γεγονός ότι όλα τα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διεξάγονται από την ερχόμενη Δευτέρα με ηλεκτρικά τρένα και μάλιστα σε εξαιρετικούς χρόνους. Σε όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια, που είναι επιπλέον πέντε μέσα στην ημέρα, το Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε 4 ώρες και 23 λεπτά και το Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε μόλις 4 ώρες και 9 λεπτά.

Σε αυτά τα δρομολόγια θα γίνονται οι στάσεις που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα αλλά με σημαντική χρονική μείωση. Οι στάσεις θα είναι σε ΣΚΑ, Οινόη, Θήβα, Λιβαδειά, Λιανοκλάδι, Δομοκός, Παλαιοφάρσαλος, Λάρισα, Κατερίνη και Πλατύ.

Σχετιικά με τις τιμές, όπως μαθαίνει το ypodomes.com η τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμένει αμετάβλητη και συγκεκριμένα: Για το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη η πρώτη θέση κοστίζει 55 ευρώ με 20% έκπτωση για την επιστροφή και η δεύτερη θέση κοστίζει 45 ευρώ με έκπτωση 20%.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έλευση και άλλων τεσσάρων τρένων από την Ιταλία μέχρι το τέλος καλοκαιριού, που θα δρομολογηθούν στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με στόχο ο χρόνος να μειωθεί σε 3 ώρες και 45 λεπτά. Στην πραγματικότητα όμως φαίνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμένει σε διαδικασία αναζήτησης του τρένου, το οποίο τελικά θα εξυπηρετεί το πλήρως ηλεκτροκινούμενο, γρήγορο δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 

Στο αμαξοστάσιο του Ρέντη ετοιμάστηκαν οι δυο ηλεκτρομηχανές και βαγόνια για τα express δρομολόγια. Συγκεκριμένα, τροποποιούνται εξωτερικά και θα έχουν ένα βαθύ μπλε χρώμα που θα καλύπτει όλες τις επιφάνειες. Δεν πρόκειται για χρωματισμό αλλά για κάλυψη, καθώς με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αντιμετωπίσουν και το θέμα της αισθητικής των τρένων που σήμερα είναι επίσης καλυμμένα... με γκράφιτι.