Ευχολόγια, από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, για το γήπεδο του ΠΑΟΚ... Ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε ελπίδες στον κόσμο του Δικεφάλου ότι το γήπεδο μπορεί να αρχίσει να κατασκευάζεται πριν τις βουλευτικές εκλογές, ενώ, φυσικά, δεν είναι έτσι...


"Όταν τελειώσει η έγκριση του ευρύτερου χώρου δηλαδή πέραν του γηπέδου που θα κατασκευαστεί, να φέρουμε μια τροπολογία στην Βουλή που θα περιλαμβάνει και όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνονται στην διαμόρφωση της περιοχής. Κι αυτό θα πρέπει να έρθει προς ψήφιση τον Σεπτέμβριο, πριν από τις εθνικές εκλογές δηλαδή, για να υπάρχει έγκριση από όλα τα πολιτικά κόμματα, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον", είπε. Αυτό που... δεν είπε, είναι ότι, για να φθάσει η τροπολογία στη Βουλή θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί των περιβαλλοντικών μελετών της κατασκευής, κάτι που θα χρειαστεί πάνω από έναν χρόνο για να υλοποιηθεί, τόσο από πλευράς ΠΑΟΚ, όσο και από πλευράς πολιτείας!

Ο κ. Καμμένος μίλησε και για τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, λέγοντας ότι "ο χώρος που θα δημιουργηθεί και θα μπορεί να φιλοξενήσει και τον επαγγελματικό σύλλογο και τον Ερασιτέχνη, παράλληλα  θα δώσει την δυνατότητα φιλοξενίας ενός πνεύμονα σε όλη την Τούμπα που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη".  Φυσικά, για τη διαμόρφωση του χώρου χρειάζονται νέες μελέτες, άρα... χρόνος.

Σε αυτό, πάντως, που είχε δίκιο, ήταν όταν είπε πως  "με την παραχώρηση του χώρου από το Υπουργείο και το Ταμείο Εθνικής Αμυνας με την ψήφιση της τροπολογίας λύθηκε ένα θέμα που οδηγεί στην δημιουργία του νέου γηπέδου. Επίσης θέλω να πω ότι ήταν σημαντικό πως  με την τότε απόφαση να παραχωρήσουμε και τα δικαιώματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, γιατί δεν είναι μόνο η κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά και για κάτι που αφορά όλη την Τούμπα".

Εξέφρασε, ακόμη, την πεποίθηση (αν και αυτό ως... ευχή ακούστηκε) να αρχίσουν άμεσα τα έργα στο Καυτανζόγλειο, καθώς πρόσθεσε ότι "αυτό σημαίνει πως πρέπει να λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα σε σχέση με το Καυτανζόγλειο από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ αναλαμβάνει την δαπάνη των έργων αναδιαμόρφωσης του, που είναι περίπου 1,5 εκ. ευρώ, ώστε το Καυτανζόγλειο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το επόμενο πρωτάθλημα και να μην χαθεί χρόνος, ώστε να ξεκινήσει στο νέο πρωτάθλημα από το στάδιο αυτό ο ΠΑΟΚ,  και να μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στο νέο γήπεδο". Κι εδώ, βέβαια, κανείς δεν ασχολήθηκε με την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης της νέας Τούμπας, η οποία, όταν έρθει από το ΣτΕ θα είναι αυτή που θα δώσει το "πράσινο φως" να γκρεμιστεί το παλιό γήπεδο.

Στην επίσκεψή του, συνοδευόταν από τον -εκ μεταγραφής- βουλευτή του Αριστείδη Φωκά και την βουλευτή, πρώην υφυπουργό Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και υποστήριξε ότι ο τελικός του κυπέλλου με την ΑΕΚ πρέπει να γίνει παρουσία φιλάθλων.