Ένα αυτοματοποιημένο ευφυές σύστημα απεικόνισης, με τεχνολογία ΑΙ θέτει νέα πρότυπα στη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Ονομάστηκε bodystudio ATBM master και πλασάρεται στην αγορά από την FotoFinder Systems GmbH.


Πρόκειται για το πρώτο σύστημα που επιτρέπει τη χρήση της Ολικής Δερματοσκόπησης Σώματος (Total Body Dermoscopy), χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας Automated Total Body Mapping (ATBM®).

Η καρδιά του συστήματος είναι μια κάμερα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου του δέρματος. Η συσκευή προσφέρει προαιρετικά modules για διαγνώσεις μαλλιών, αισθητικής καθώς και για τη διαχείριση ασθενών με ψωρίαση.

Το σύστημα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο "24ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας" (WCD) στο Μιλάνο (10-15 Ιουνίου 2019).

Μια νέα διάσταση στην ολική δερματοσκόπιση


Το FotoFinder bodystudio ATBM master συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διάγνωση καρκίνου του δέρματος επιστρατεύοντας ειδικά επεξεργασμένες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης (50 megapixel σε RAW format), που επιτρέπουν καλύτερη αξιολόγηση των δερματικών βλαβών από τον γιατρό. Επιπλέον, προσφέρει βιντεοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας με μεγέθυνση έως και 400x.

Η τεχνολογία Bodyscan αναγνωρίζει τις αλλοιώσεις του δέρματος και τις κατατάσσει ανάλογα με τη είδος τους. Αυτό επιτρέπει στον γιατρό να εντοπίζει με την πρώτη ματιά άτυπους σπίλους ή αλλοιώσεις, τα οποία διαφέρουν από τα υπόλοιπα. Οι σύγχρονες τεχνολογίες κρυπτογράφησης εξασφαλίζουν απόλυτη προστασία των ευαίσθητων δεδομένων των ασθενών.

Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές


"Η FotoFinder είναι πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη, στον τομέα της διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος. Το σύστημα FotoFinder bodystudio ATBM master αξιοποιεί την τεχνολογία αυτή, επιτρέποντας έγκαιρη ανίχνευση κακοήθων δερματικών όγκων που σημαίνει ένα δυνητικά ζωτικό κέρδος χρόνου", εξηγεί ο Kathrin Niemela, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FotoFinder. "Με τη νέα γενιά συστημάτων FotoFinder bodystudio ATBM master, είναι πλέον δυνατή μια ολοκληρωμένη και εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης καταγραφή του δέρματος, με διπλάσια ταχύτητα από ό,τι συνέβαινε ως τώρα"  Έτσι απλοποιείται και επιταχύνεται σημαντικά  η διαχείριση ασθενών υψηλού κινδύνου".

Όλα τα συστήματα FotoFinder κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της FotoFinder στο Bad Birnbach της Βαυαρίας (Γερμανία).

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πρωτοποριακό σύστημα δερμοτοσκόπησης FotoFinder bodystudio ATBM master μπορείτε να βρείτε στο: www.fotofinder.de