Φυλακή μέσα σε δασική έκταση, έξω από την Κομοτηνή, για παράτυπους μετανάστες, είχε "στήσει" κύκλωμα που διακινεί ανθρώπους χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν αλλοδαπός πήγε στην Διεύνθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε ότι νεαρός συγγενής του κρατείται παράνομα από αλλοδαπούς, στην Κομοτηνή, οι οποίοι, ως μέλη κυκλώματος διακίνησης, του ζητούν λύτρα, για να τον αφήσουν ελεύθερο. Μάλιστα, οι συγγενείς του απαχθέντα ήδη είχαν καταβάλει χρηματικό ποσό στα μέλη του κυκλώματος, αλλά εκείνοι ζητούσαν κι άλλα χρήματα!

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία μεσημβρινές ώρες της Κυριακής των εκλογών,  σε προσυμφωνημένο ραντεβού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν δυο αλλοδαποί (22χρονος και 30χρονος) προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο παράτυπος μετανάστης κρατούνταν παρά τη θέλησή του σε δάσος έξω από την Κομοτηνή. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής εντόπισαν και συνέλαβαν πρωινές χθες (27-05-2019) το πρωί, στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της πόλης, δύο 23χρονους, οι οποίοι θα μετέφεραν τον παθόντα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίσθηκε και δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος είχε απαχθεί.

Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 22, 30, 23 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.