«Εγώ στεναχωρήθηκα που έγινε αυτό, που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή. Στεναχωριέμαι γιατί έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι. Θα ήταν ένας εκλεγμένος και θα ξέραμε πόσους έχει από πίσω. Τώρα δεν θα ξέρουμε».


Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην βασική του τοποθέτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στους 19 υποψήφιους δημάρχους που θα διεκδικήσουν τον δήμο Θεσσαλονίκης και στην απουσία πάρα πολλών δημοτικών συμβούλων:

«Με το ζόρι κάναμε απαρτία. Αυτό είναι ιδιαίτερα τραγικό, γιατί ο κόσμος μας ψήφισε για να ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο μία φορά στις 15 μέρες. Το να κουραζόμαστε, να μη μπορούμε και να έχουμε άλλες δουλειές είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο» είπε ο κ.Μπουτάρης.

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως ενόψει των εκλογών «οι συναινέσεις και οι συνεργασίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες», προσθέτοντας πως η δουλειά της διοίκησης του δήμου δεν μπορεί να σταματήσει εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου.

«Αναρωτιέμαι οι επόμενοι κακόμοιροι συνάδελφοι που θα έρθουν πώς θα συνεδριάσουν. Όταν τώρα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θέματα που δεν έχουν ουσία, καταλαβαίνετε τι έχει γίνει. Τι σούρτα φέρτα και νταλαβέρι θα γίνει με τους εκλεγμένους υποψήφιους δημάρχους. Οι 19 υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί» σημείωσε.