Στην ερώτηση "ποια θα είναι η βασική σας προτεραιότητα σε περίπτωση εκλογής" απαντούν, σε ντιμπέιτ του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λαγκαδά:


Ιωάννης Αναστασιάδης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»: Η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας. Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, ο δήμος Λαγκαδά αντιμετωπίζει βασικά προβλήματα λειτουργίας, τα οποία δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Νίκη Ανδρεάδου «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»: Θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Μας ενδιαφέρει να συντηρήσουμε τις υποδομές, δρόμους, πεζοδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, χώρους πολιτισμού, την ύδρευση, την αποχέτευση, τους κάδους απορριμμάτων, να μεριμνήσουμε για τα αδέσποτα ζώα και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των συνδημοτών μας με ειδικές ικανότητες σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
Χρύσα Σάμου «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»: Στόχος του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι η διεκδίκηση ψήφου διαμαρτυρίας για τη σημερινή κατάσταση του αχανούς Καλλικρατικού Δήμου Λαγκαδά. Αν ωστόσο λαμβάναμε εντολή διοίκησης, στόχος μας θα ήταν να οδηγήσουμε έμπρακτα την κεντρική πολιτική σκηνή στη γενναία απόφαση δημιουργίας ορεινού Δήμου με έδρα το Διοικητικό Κέντρο του Σοχού. Έως τότε προτείνουμε μοντέλο κάθετης διοίκησης στα όρια της Αυτοτέλειας για όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Μαρκέλλα Ταυρίδου «ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ»: Η βασική μου προτεραιότητα την επομένη της εκλογής μου θα είναι η εκπόνηση σύγχρονου οργανογράμματος λειτουργίας του δήμου που θα εδράζεται στον εξορθολογισμό των δαπανών του, την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού του και την επιλογή των στελεχών που θα πλαισιώσουν τη νέα διοίκηση με κριτήριο την αξιοσύνη τους.
Γιάννης Ταχματζίδης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»: Κύριο μέλημά μας είναι η βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Βασική προτεραιότητά μας θα είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο δημότης. Θα δώσουμε έμφαση στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, στη συντήρηση του οδικού δικτύου και του ηλεκτροφωτισμού και θα φροντίσουμε τα πάρκα, τις παιδικές χαρές και τις πλατείες. Θα κάνουμε τα πάντα για να νιώσουν οι πολίτες ότι ο δήμος είναι δίπλα τους.
Θεόδωρος Τζιαμπάζης «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ»: Προτεραιότητα για μας αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε γωνιά του δήμου μας. Η επόμενη μέρα πρέπει να ξημερώσει με ένα δήμο καθαρό, ευπρεπή, φωτισμένο και ασφαλή. Στο πρόγραμμα μας κυριαρχούν, για τις αγροτικές περιοχές ζητήματα άρδευσης και οδοποιίας, ενώ για τις αστικές η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, οι χώροι πράσινου, αθλητισμού και πολιτισμού. Επίσης, η λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας για την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας αποτελεί άμεσο στόχο.