ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται ο 46χρονος έμπορος κρεάτων κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, και τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.


Το θρίλερ με τον Γραικό άρχισε το Νοέμβριο του 2016, όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και τελείωσε με φρικτό τρόπο χθες, όταν το πτώμα του εντοπίστηκε θαμμένο στο χωριό Ανατολικό, 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην κτηνοτροφική μονάδα του φερόμενου ως δολοφόνου.

Με ειδικό εξοπλισμό από το ΑΠΘ, τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων και ανιχνευτή μετάλλων, ο 46χρονος υπέδειξε το σημείο όπου ήταν θαμμένη η σορός του 59χρονου, όπως επίσης ένα δεύτερο σημείο, στις ίδιες εγκαταστάσεις, όπου ο ίδιος είχε θάψει το αγροτικό αυτοκίνητο του νεκρού.

Η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας του 59χρονου, αλλά και να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. Ανασύρθηκε και το αυτοκίνητο (φωτογραφία), το οποίο στάλθηκε στα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Κατά την πολύωρη ανάκριση που ακολούθησε ο 46χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε κάποιες οικονομικές διαφορές με τον κτηνοτρόφο και κατά τη διάρκεια συνάντησής τους λογομάχησαν με αποτέλεσμα, υπό συνθήκες που ερευνώνται, ο άτυχος κτηνοτρόφος να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Μετά την ανακάλυψη του αυτοκινήτου και την ανάσυρση της σωρού, η χήρα του άτυχου Γραικού, ξέσπασε στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη: "Ήθελα να πιστεύω ότι ζει κι αυτό με έκανε στα μάτια κάποιων κακόβουλων ύποπτη για το χαμό του. Τώρα φάνηκε όλη η αλήθεια..», είπε,

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 13.30

O φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμαστεί.