Ακούγεται απίστευτο κι όμως, είναι αληθινό! Δυο 19χρονοι εκβίαζαν 17χρονο και του ζητούσαν χρήματα για να του επιστρέψουν ένα κινητό τηλέφωνο!


Το περιστατικό σημειώθηκε στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης κι εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 19χρονος, σε βάρος του οποίου, αλλά και συνομηλίκου του που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εκβίασης, της αντίστασης και για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όλα άρχισαν στις 19 Απριλίου 2019, όταν το 17χρονο θύμα ενεπλάκη σε καβγά με τους 19χρονους κι άλλους ανήλικους. Την ίδια μέρα κι ενώ βρισκόταν με φίλο του σε περιοχή του Τριλόφου, δέχθηκαν επίθεση από τους δύο 19χρονους!

Δύο ημέρες αργότερα, ο ένας από τους 19χρονους, βρήκε τον 17χρονο, τον απείλησε ότι θα τον σπάσει στο ξύλο κι απαίτησε χρήματα, για να δώσει πίσω κινητό τηλέφωνο συγγενούς του 17χρονου το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, είχαν κλέψει!

Οι εκβιασμοί συνεχίστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 26-04-2019 έως 03-05-2019, όταν ο συλληφθείς απαιτούσε από τον 17χρονο να του δώσει 200 ευρώ "για να τον αφήσει ήσυχο".

Ο 17χρονος κατήγγειλε τα όσα συνέβαιναν στην αστυνομία και, στο πλαίσιο της έρευνας, χθες (03-05-2019) το μεσημέρι, κλείστηκε ραντεβού για να πάρει τα χρήματα ο 19χρονος. Στο ραντεβού, όμως δεν πήγε μόνος του ο 17χρονος, αλλά και αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον... άγουρο εκβιαστή με το που πήρε τα χρήματα που απαιτούσε. Μάλιστα, ο 19χρονος πάλαιψε για να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αυτοσχέδιο σύστημα καλλιέργειας κάνναβης, 
γλάστρα με ρίζα δενδρυλλίου κάνναβης,
μικροδέμα κάνναβης βάρους 4,65 γραμμαρίων και 
ζυγαριά ακριβείας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.