Οι νόμιμες ενέργειες οδήγησαν το δήμο Θεσσαλονίκης, να επιβάλει πρόστιμο σε 12χρονο από το Βόλο. Όπως εξηγεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου, το πρόστιμο επιβλήθηκε προ ετών στον πατέρα του ανήλικου και, επειδή εκείνος απεβίωσε, επιμερίζεται στους κληρονόμους.


Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας με ανάρτηση του αδελφού του 12χρονου από το Βόλο, στο λογαριασμό του στο Facebook. Η ανάρτηση έγινε.. βάιραλ σε ιστοσελίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Όλοι το εμφάνιζαν ως λάθος.

Ήρθε, όμως, σήμερα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, να βάλει τέλος στα περί λάθους και να εξηγήσει τι έγινε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι παραβάσεις του ΚΟΚ έγιναν το 2013 και το 2014. Τα πρόστιμα δεν πληρώθηκαν και βεβαιώθηκαν το 2017. Επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα όπως σε όλους όσους είχαν απλήρωτες κλήσεις και, επειδή ο πατέρας του 12χρονου είχε αποβιώσειμ αναζητήθηκαν οι κληρονόμοι.

Σε τέτοιες περιπτώσεις,  με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, διαγράφεται η οφειλή από τον θανόντα και επιμερίζεται στους κληρονόμους. Έτσι βρέθηκε με... χρέος και ο 12χρονος. Γι αυτό εστάλησαν οι ατομικές ειδοποιήσεις οφειλής από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

"Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για λάθος, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, αλλά ότι οι υπηρεσίες του Δήμου ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος", καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.