Τον καλύτερο… συγγραφικό τους εαυτό έδωσαν δεκάδες μαθητές και πολίτες από την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την Ελλάδα, που συμμετείχαν με κείμενα τους στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής, με θέμα το νερό, που συνδιοργάνωσαν
η Καμπάνια «Ε, ΟΧΙ και το Νερό», η Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από συγγραφείς της πόλης και η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Η ανταπόκριση στον διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των κατοίκων για το μείζον θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι συμμετοχές έφτασαν τις 200, ενώ επιλέχθηκαν 42 κείμενα – διηγήματα για το κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το νερό.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους συγγραφείς: Ισίδωρο Ζουργό, Σοφία Νικολαΐδου, Γιώργο Κορδομενίδη και Θωμά Κοροβίνη, ανακοίνωσαν προ ημερών τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, ευχαριστώντας τους δημιουργούς για τη συμμετοχή τους.

Ιδιαίτερη θέση κατέχουν τα διηγήματα, που έγραψαν μαθητές είτε της  πρωτοβάθμιας είτε της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η γραφή τους, όπως ανέφεραν, φανερώνει δημιουργική φαντασία και ευαισθησία, τόσο για τα θέματα του περιβάλλοντος,  όσο και για τη θέση του νερού στη ζωή μας ως δημόσιου, κοινού αγαθού.

Οι κριτές εξήραν το υψηλό επίπεδο των διηγημάτων που διάβασαν και τόνισαν τη δυσκολία που είχαν για να επιλέξουν ανάμεσα σε τόσες πολλές αξιανάγνωστες συμμετοχές.



Οι δράσεις θα έχουν και συνέχεια

Οι δράσεις της Καμπάνιας «Ε, ΟΧΙ και το Νερό», σχετικά με το νερό και το διαγωνισμό διηγήματος, θα συνεχιστούν με τη δημιουργία ενός Ιντερνετικού άλμπουμ, όπου θα δημοσιευτούν και τα 200 διηγήματα του διαγωνισμού, καθώς και με μια έντυπη έκδοση, όπου θα συγκεντρωθούν οι επιλογές της κριτικής επιτροπής. Επίσης θα διοργανωθούν αναγνώσεις των διηγημάτων και συζητήσεις με το κοινό, σε βιβλιοπωλεία της πόλης.

«Η συμμετοχή σας μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε μαζί κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού» επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της Καμπάνιας για το Νερό.