Ο Πάνος Καρδαράς διεκδικεί επάξια τον τίτλο του ενεργού πολίτη.
Τόσο ως αναπληρωτής αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όσο και ως νυν αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος (ΣΕΕ) και αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουρισμού και Ναυτιλίας έχει αναπτύξει μια πλούσια δράση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όσους ασχολούνται με τα κοινά.
Ειδικότερα, ως αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΟΛΘ συνέβαλλε κατόπιν συνεννόησης με τον τέως διευθυντή Άμεσης Δράσης της ομάδας ΔΙΑΣ, Στυλιανό Ντελή, στην ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του χώρου εκπαίδευσης για τους άντρες της ΕΛΑΣ στον λιμένα Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, δόθηκαν στην ομάδα ΔΙΑΣ ισχυροί ασύρματοι πομποδέκτες τελευταίας τεχνολογίας tetra οι οποίοι λαμβάνουν σήμα μέσω δορυφόρου.
Επιπλέον, συνετέλεσε στην οικονομική ενίσχυση της ομάδας ιστιοπλοΐας της Ελληνικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή της σε αγώνες στο εξωτερικό ενώ παραδόθηκαν στην επίλεκτη ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης (1η ΕΜΑΚ) επαγγελματικές στολές κατάδυσης.
Επιπλέον, με παρεμβάσεις του στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ εξοπλίστηκε το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» με σύστημα υδροδότησης, τοποθετήθηκε σύστημα κλιματισμού στο Πολεμικό μουσείο, ενισχύθηκαν οικονομικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) και η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμαριάς, χορηγήθηκε αθλητικός εξοπλισμός σε 13 συλλόγους Παραολυμπιονικών της Θεσσαλονίκης ενώ διατέθηκαν δωρεάν βυθόμετρα και φωτογραφικό υλικό του βυθού από μονάδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), η αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ.
Χάρη στις ενέργειες του κ.Καρδαρά, η αποθήκη 20 του λιμένα Θεσσαλονίκης ορίσθηκε και καταγράφθηκε στο master plan ως επισκευαστική βάση.
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Ορφανό
Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, ο κ. Καρδαράς συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».
«Έχω την γνώση και την εμπειρία από τη συμμετοχή μου στα δημόσια πράγματα για να υλοποιήσω, μέσα από τη δημοτική ομάδα με επικεφαλής τον Γιώργο Ορφανό, μια σειρά δράσεων που θα φέρουν νέο αέρα ανάπτυξης στην πόλη μας. Έχω δώσει δείγματα άψογης συνεργασίας με υπηρεσίες της Πολιτείας και οργανισμούς κοινής ωφέλειας, με τους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε σημαντικό κοινωνικό έργο.
Έχω αναπτύξει σχέσεις συλλογικών δράσεων σε αθλητικά σωματεία και σε ενώσεις με σπουδαία πολιτιστική δραστηριότητα, ώστε να δώσουμε νέα ώθηση στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού. Έχω λάβει μέρος σε πρωτοβουλίες και θεσμικές κινήσεις για προώθηση των δικαίων της χώρας μας στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στην υποστήριξη της ιστορίας και της σπουδαίας κληρονομιάς της Μακεδονίας μας», τονίζει ο κ. Καρδαράς.