Την τρίτη νίκη του πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Volley League κόντρα στην Κηφισιά, την οποία αντιμετώπισε εκτός έδρας το απόγευμα της Τρίτης 23 Απριλίου 2019 στο κλειστό του Μίλωνα.

Ο Δικέφαλος, ο οποίος είχε κάνει ήδη το 2-0 νικών στο PAOK Sports Arena, πέτυχε την τρίτη νίκη, που του εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παρατάχθηκε με τους: Κλάπβαικ, Σαφράνοβιτς, Όκολιτς, Μουαγκουτουτία, Φιλίποφ, Γάτση και λίμπερο τον Εφραιμίδη, δε δυσκολεύτηκε να πάρει από την αρχή το προβάδισμα των +4 πόντων, 3-7, το οποίο διεύρυνε στη συνέχεια στο +6, 7-13. Χωρίς φρένα, οι «ασπρόμαυροι» έστειλαν τη διαφορά στους +8 πόντους, 12-20, κατακτώντας τελικά το σετ με 16-25 τελικό σκορ.

Στο δεύτερο σετ, αν και οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι» μέχρι το 7-6, ο Δικέφαλος επέτρεψε στη γηπεδούχο Κηφισιά να φύγει μπροστά στο σκορ, 12-7. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την αντεπίθεσή τους, ισοφαρίζοντας σε 14-14 και, με ένα σερί, ξέφυγαν στο +4, 14-18. Με τη διαφορά σταδιακά να ανοίγει στο +7, 16-23, το 0-2 σετ για τον ΠΑΟΚ ήταν αναμενόμενο, με το σετ να λήγει με 17-25.

Στο τρίτο σετ, ο Δικέφαλος βρήκε εμπόδιο την αντίσταση των αντιπάλων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πορεύονται ισόπαλες μέχρι το 14-14. Η διαφορά συνέχισε να κρίνεται στον πόντο, 20-20, με τον Νιλς Κλαπβάικ να δίνει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, 20-21. Οι «ασπρόμαυροι» δεν άφησαν περιθώρια για αντίδραση στους αντιπάλους και με ένα σερί «καθάρισαν» το σετ με 20-25 τελικό σκορ και πήραν τη νίκη με 3-0 σετ.

Στο διά ταύτα, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος άφησαν πίσω τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και την κούραση των συνεχόμενων αγώνων, και με μία πολύ καλή εμφάνιση πήραν την πρόκριση στην τελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός.

Πλέον, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους το αγωνιστικό κενό λόγω των εορτών του Πάσχα, το οποίο και θα εκμεταλλευτούν τόσο για ξεκούραση όσο και για προετοιμασία ενόψει της τελευταίας και πιο σημαντικής στροφής του πρωταθλήματος.


Κηφισιά - ΠΑΟΚ: 0-3

Αναλυτικά τα σετ: 16-25, 17-25, 20-25