Εξώδικο, στη  Μονάδα Έρευνας Κοινής Γνώμης και Αγοράς του ΠΑΜΑΚ, απέστειλε, σήμερα, η δημοτική παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη" με υποψήφιο δήμαρχο τον Γ. Ρακκά, επειδή διαπίστωσε ότι στη δημοσκόπηση που διενεργείται δεν περιλαμβάνεται η παράταξη.


Προηγήθηκε καταγγελία ψηφοφόρου της παράταξης η οποία, ήδη, εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης (κατέχει μία έδρα) και κατεβαίνει εκ νέου στις εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο τον Γ. Ρακκά.

"Η αποσιώπηση της εκλογικής καθόδου μιας παράταξης που ήδη συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, είναι σκανδαλώδης και γι’ αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια. Φυσικά, με την αποσιώπησή μας τίθεται ζήτημα επηρεασμού των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου, αλλά δυστυχώς συμβαίνει και κάτι χειρότερο, καθώς την κατάφορη παραβίαση των όρων δεοντολογίας την πραγματοποιεί μια πανεπιστημιακή μονάδα, οι οποία κατά τα άλλα υποχρεούται να την… διδάσκει στους φοιτητές του", αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη".

Η παράταξη επιτίθεται και κατά του επιστημονικού υπευθύνου της Μονάδας: "Ο επιστημονικός υπεύθυνός της, και καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης άραγε τι παράδειγμα δίνει σε αυτούς, όταν προβαίνει σε τέτοιες πράξεις, που είναι αδιανόητες για το λειτούργημά του; Δεν καταλαβαίνει ότι πράττοντας έτσι θίγει το κύρος ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, αναγνωρισμένου διεθνώς για το επίπεδο σπουδών του", ρωτά;

Η παράταξη υπογραμμίζει πως "τέτοια κρούσματα δεν μας κλονίζουν. Αποδεικνύουν απλά πόσο ναρκοθετημένη είναι η δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο, πόσο το ίδιο το σύστημα βάζει εμπόδιο σε οποιονδήποτε ενεργό πολίτη που επιλέγει να εκφραστεί ανεξάρτητα, πως εν τέλει ζούμε στην «Φάρμα του Όργουελ», όπου απλά «κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα υπόλοιπα»".