Της... τρελής το μαλλί γίνεται μετά τις δηλώσεις του εφοπλιστή, ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ, την εμπλοκή του με τον Καλογρίτσα και τον έλεγχο γνωστών ΜΜΕ!


Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι, το 2016 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς (τότε δεξί χέρι του πρωθυπουργού), του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια(σ.σ. θα ήταν η... πρώτη δόση που καλούνταν να δώσουν, τότε, οι επιχειρηματίες για μία από τις περίφημες τέσσερις άδειες)! Ανέφερε, επίσης, ότι τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου -κάτι που ερμηνεύει ως προσπάθεια ελέγχου ΜΜΕ από την κυβέρνηση.

Στο παιχνίδι μπήκε, αμέσως, με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, η οποία ρωτά «ευθέως τους κ.Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;».

Μαξίμου: Αρχηγός της ΝΔ ο Μαρινάκης

Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει, στην απάντησή του, το Μαξίμου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια. Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος "βγαίνει μπροστά" ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα "στημένα"» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία, πάντως, δεν γίνεται καν αναφορά για τα όσα είπε ο γνωστός εφοπλιστής.

Αντιθέτως, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρινάκης "ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα", πως "χρηματοδοτεί τη ΝΔ" ,ότι "έχει μετατρέψει τις εφημερίδες του σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς", τον κατηγορεί ότι "πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία", χαρακτηρίζει "μεταχρονολογημένες" τις αποκαλύψεις του -χωρίς, πάντως, να τις απορρίπτει- και εμπλέκει στην ίδια ανακοίνωση, τη Novartis, τους Σαμαρά - Γεωργιάδη που αναμένουν το τι θα γίνει με αυτούς, αλλά και τον Ευάγ. Βενιζέλου που... έχει απαλλαχθεί για το θέμα!

«Εκτοξεύει απειλές (σ.σ. ο Μαρινάκης), ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για "σκευωρία" εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν "σκευωρία" της Novartis», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός».