Η έκθεση με τίτλο: «Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με το βλέμμα δύο γυναικών ζωγράφων: Θάλεια Φλωρά Καραβία – Νάντεζντα Πέτροβιτς» εγκαινιάστηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Την έκθεση που διοργάνωσαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο της Σερβίας, Βελιγράδι, το Εθνικό Μουσείο Βελιγραδίου, το Γ΄ Σώμα Στρατού και τον Σύνδεσμο Μοναστηριωτών και των πέριξ «Η Καρτερία»
εγκαινίασαν ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, Η.Ε. Mr. Dusan Spasojevic και ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, Υποστράτηγος, Γεώργιος Ματζουράνης.


Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφουν η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης και η Δρ. Ντούσιτσα Μπόγιτς, Διευθύντρια του Μουσείου Ιστορίας της Σερβίας. Τον γενικό συντονισμό έχει η κ. Φανή Τσατσάια, Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

#Μουσείο_Μακεδονικού_Αγώνα #έκθεσηζωγραφικής
Σίσση Βασιλειάδου