Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για το θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου -του Κύπριου φιλάθλου του ΠΑΟΚ που παρασύρθηκε -κυνηγημένος από χούλιγκαν- από Ι.Χ. στην οδό Αγίου Δημητρίου και, μέρες μετά πέθανε στο νοσοκομείο.



Μετά από απόφαση της έδρας η δική θα συνεχιστεί στις 16/04, στις 9.30 το πρωί.

Με το τέλος της διαδικασίας φίλαθλοι που βρισκόταν εντός της αίθουσας, όταν σηκώθηκαν οι κατηγορούμενοι τους επιτέθηκαν λεκτικά, με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από την αίθουσα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατέθεσαν 4 μάρτυρες που ενεπλάκησαν σε παρόμοιο περαστικό επίθεσης σχεδόν την ίδια ώρα, ενώ αναγνώστηκαν ακόμη δύο καταθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα επικράτησε ένταση στα δικαστήρια στη δίκη της υπόθεσης του θανάτου του φίλου του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου. Φίλοι του ΠΑΟΚ που βρισκόταν στον πρώτο όροφο του δικαστικού μεγάρου φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του φιλάθλου του ΠΑΟΚ. Αστυνομικοί τους ζήτησαν να απομακρυνθούν ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών. Οι αστυνομικοί τους περιόρισαν τελικά στις σκάλες ενώ δημιουργήθηκε και φραγμός από άνδρες των ΜΑΤ.

Λόγω της έντασης, η δική διακόπηκε προσωρινά και ξεκίνησε ξανά μετά από λίγη ώρα.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του Νάσου κ. Νίκος Αθανασίου, δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, "ότι έτσι όπως του την είχαν στημένη θέλω να πιστεύω ότι είχαν σκοπό να κάνουν κακό και τελικά κατάφεραν να σκοτώσουν το παιδί μου".

Τόνισε ότι ο ίδιος δεν θέλει να εκδικηθεί κάποιον αλλά όπως είπε "είναι κρίμα να χάνονται τόσο νέα παιδιά, χωρίς λόγο γιατί κάποιοι, ανεγκέφαλοι, να καταδιώκουν αγνά παιδιά, που έρχονται από άλλες χώρες χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει εδώ, και στο τέλος να χάνονται με τέτοιον τρόπο".