Επίσημα έγγραφα από τα οποία, όπως υποστηρίζει, προκύπτει πως ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης δεν αντέδρασε στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, παρουσιάζει, σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη "Κοινωνική Συνεργασία" Ηλίας Ζάχαρης.

"Τα δάκρυα που χύνει σήμερα ο κ.Δανιηλίδης για την έλλειψη αστυνόμευση στον Δήμο Νεάπολης -Συκεών είναι κροκοδείλια. Διότι η κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης έχει το ονοματεπώνυμο του γιατί αυτός διευκόλυνε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Τόσκα να το καταργήσει", υπογραμμίζει.

Προσθέτει ότι ο κ. Δανιηλίδης, από το 2014 έχει αναθέσει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας έναντι 300.000 ευρώ, έχει πάρει θέση υπέρ των συγχωνεύσεων Αστυνομικών Τμημάτων, όπως ονομάστηκε η κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης (δήλωση 23 Σεπτεμβρίου 2016) και δεν έθεσε ποτέ θέμα επανίδρυσης του ΑΤ Νεάπολης.

"Η Νεάπολη θα είχε δικό της τμήμα, αν ο Δήμος της έκανε ότι έκαναν οι δήμοι Φυλής και Βάρης στην Αθήνα που διέθεσαν δημοτικό χώρο για να απαλλάξουν την ΕΛΑΣ από το βάρος των λειτουργικών εξόδων. Ο κ.Δανιηλίδης αρνήθηκε να κάνει το ίδιο, γιατί ήθελε να κατασκευάσει ο Δήμος χώρο για το τμήμα, πρόταση την οποία έκανε επανειλημμένα, αλλά δεν προχώρησε, όπως λέει ο ίδιος. Δεν τον ενδιέφερε η ασφάλεια, η κατασκευή τον ενδιέφερε! Αν τον ενδιέφερε η ασφάλεια, θα είχε αναζητήσει την συναίνεση της κοινωνίας και όχι των διορισμένων αντιδημάρχων του. Γι’ αυτό δεν έθεσε το θέμα του ΑΤ Νεάπολης ούτε στην επιστολή στον πρωθυπουργό στις 16 Φεβρουαρίου 2017, ούτε στη σύσκεψη με τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, όπου απλώς ζητά την μετακόμιση του τμήματος σε άλλο κτίριο και δηλώνει ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του ΓΓ. Τόσο ικανοποιημένος που έκτοτε δεν έγινε τίποτε", προσθέτει.

Καταγγέλλει, ακόμη, ότι "επειδή προτεραιότητα του κ.Δανιηλίδη ήταν η κατασκευή του κτιρίου δε βρέθηκε δημοτικός χώρος, ούτε καν για τη μονάδα άμεσης επέμβασης που προσφέρθηκε να λειτουργήσει η ΕΛΑΣ στον Δήμο μας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες συμπολίτες μας, ακόμη και η Ιερά Μητρόπολη, να έχουν καταφύγει υποχρεωτικά σε υπηρεσίες security που τις πληρώνουν από το υστέρημα τους".

Ο κ. Ζάχαρης έδωσε στη δημοσιότητα τη δήλωση του κ.Δανιηλίδη στις 23 Σεπτεμβρίου 2016, την επιστολή του στον πρωθυπουργό στις 16 Φεβρουαρίου 2017(κάτω), καθώς και το συμφωνητικό του δήμου με την ιδιωτική εταιρία φύλαξης.