Παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, που περιείχαν επικίνδυνες ουσίες για την υγεία, διακινούσε εταιρεία από τη Βουλγαρία, με ιδιοκτήτρια 38χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη και νοθεία τροφίμων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έπειτα καταγγελίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες σε ιστοσελίδα διαφημίζονταν και προωθούνταν παράνομα σκευάσματα, που δεν είχαν γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα υποτίθεται ότι ήταν για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, όπως για καρκίνο και διαβήτη.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα σκευάσματα πωλούνταν μέσω διάφορων ιστοσελίδων και μέσου κοινωνικής δικτύωσης με παραπλανητικά στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις στην Ελλάδα, αλλά και με ψευδή στοιχεία πολιτών, οι οποίοι εμφανίζονταν ως διαχειριστές των ιστοσελίδων.

Δείγματα των σκευασμάτων εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στον ΕΟΦ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχαν μη επιτρεπόμενες συστατικές ουσίες για την Ελλάδα, ενώ κάποιες ήταν επικίνδυνες για την υγεία. Παράλληλα, δεν υπήρχαν δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε η 38χρονη ως ιδιοκτήτρια εταιρείας παρασκευής παράνομων σκευασμάτων με έδρα τη Βουλγαρία, αλλά και ως διαχειρίστρια των επίμαχων ιστοσελίδων. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.